Jornades Banc d’Oportunitats 2018

Lema EL VOLUNTARIAT EDUCA LA CONSCIÈNCIA. 

Objectius:  Intercanvir  experiències de temps lliure i d’associacionisme explicades pels mateixos joves. Contribuir a crear itineraris vitals personalitzats.

Àlbum de fotos de Ciutadella

Àlbum de  fotos de Maó

Els àlbums són col·laboratius. Si en teniu més n’hi podeu afegir

Vídeo IB3 notícies

Entrevista ràdio IB3

Article d’Isaac Pons al Diari Menorca

Article de Sònia Camps al Diari Menorca

Power Point de @GerCarreras, professora FPBàsica IES Joan Ramis (Maó)

Participants: 795 joves i els seus professors. (368 de Ciutadella, Ferreries, Es Mercadal i Fornells i 427 de Maó, Alaior, Es Migjorn Gran, Es Castell i Sant Lluís)

Es van fer 34 tallers sobre oportunitats de temps lliure  els passats dies 19 i 20 d´abril . El dia 19 d’abril a la Sala Multifuncional de Ciutadella,  i el 20 d´abril al recinte ferial de SEBIME, a Maó, ambdues en horari lectiu.

Des d’octubre, un equip d’una vintena de joves voluntaris de diferents instituts, a través de la Comissió d’Innovació del Consell Escolar de Menorca, han preparat les Jornades dirigides a tots els joves de 16 anys de Menorca, amb la finalitat de donar a conèixer experiències personals de temps lliure i d’associacionisme, explicades pels mateixos protagonistes. Les jornades compten amb el suport dels equips directius i consells escolars dels instituts  i escoles concertades de Menorca.

Aquest acte  respon a un dels objectius proposats per l’actual Consell Escolar. Es tracta per una banda  d’ampliar el temps educatiu tot relacionant l’educació formal i no formal, fent d´elles una prioritat social, i per una altra d’ escoltar la veu dels adolescents i joves i ajudar-los a configurar itineraris vitals personalitzats.

Així mateix, en el Qüestionari sobre participació i temps lliure, elaborat pel Consell Escolar,  el 2017, el 62% de 878 respostes, considera que no hi ha prou oferta pels joves durant el cap de setmana en el seu poble.

Horari

8:30 h Arribada dels alumnes a Canal Salat/SEBIME, són rebuts amb una batukada

8:50 h Presentació jornades. Explicació horari.

9:15 h presentació dels talleristes

9:30 h temps per apuntar-se als diferents tallers

9:50 h Tallers (cada taller dura 15min) + 5 min pel canvi.

Cada alume tria 6 tallers. En aquesta franja en fan 3.

10:50 h Berenar. Descans

11:20 h Continuen els 3 darrers tallers

12:30 h avaluació jornades. Entrega diplomes i actuacions

13:15 h acabament

 

Deixa un comentari